L. Weingarten

A Series of Questions

Januari 2016: L. Weingarten in Nederland


© L. Weingarten

Ook op de foto?

Wil jij ook met een impertinente, lompe, bijzondere, grappig bedoelde of pijnlijke vraag die jou ooit gesteld is op de foto? Stuur dan een mailtje in het Engels naar de fotograaf. Je kunt ook deelnemen en afspreken dat de foto nooit in eigen land vertoond wordt. Jouw wensen en privacy worden te allen tijde gerespecteerd.


Om een weerspiegeling te geven van de gehele maatschappij zou het goed zijn als mensen met diverse culturele achtergronden, leeftijden en religies zich aanmelden.

Reisschema Europa

Dec 2015 Tsjechië

Jan 2016 Nederland België Frankrijk


FAQ

In Nederlands

In English


Info over eerdere exposities

Filmschuur, maart 2012

Reinaldahuis, juni 2012

NH Archief, 7 juli 2012

Roze Kunstlijn, november 2012


Contact

uniek@genderuniek.nl

questionphotoproject@gmail.com

(alleen in Engels)

In A Series of Questions laat Amerikaanse fotograaf L. Weingarten transgenders, transseksuelen, genderqueers en mensen die niet-genderconform leven een bord vasthouden met daarop een impertinente vraag die ook daadwerkelijk aan hen gesteld is - door vreemden, maar ook door naasten, vrienden of collega's. Door deze vragen te presenteren, worden ze naar de kijker teruggekaatst. De foto’s in deze serie laten de kijker een kritische blik op zichzelf werpen. Ze maken duidelijk hoe opdringerig en dwingend hokjesdenken kan zijn.


In september 2011 bezocht Weingarten Nederland voor het eerst, op uitnodiging van Pride Photo Award. Hij won dat jaar de eerste prijs in de categorie Straight Back At You. Na een succesvolle expositie in de Toneelschuur in Haarlem, tijdens het Roze Jaar in 2012, kwam Weingarten in januari 2016 nogmaals hier om zijn langlopende fotoproject A Series of Questions uit te breiden. Samen met Bureau Discriminatiezaken Kennemerland hebben we zijn komst gerealiseerd.


Expositie in Workshop Centrum Haarlem

Ter ere van Weingartens bezoek aan Nederland was er een kleine expositie in Workshop Centrum Haarlem. Het Workshop Centrum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en bevindt zich aan de Nassaulaan 13.